Behandeling

Ontspanningmassage of therapeutische behandeling?

Je kan kiezen voor een ontspanningsmassage of voor de therapeutische behandeling van een klacht. Een ontspanningsmassage heeft als doel je lekker te laten ontspannen en dan masseer ik je hele lichaam. Bij een therapeutische behandeling richt ik me voornamelijk op de gebieden of de meridianen die behandeld moeten worden om de klacht te verminderen.

Wat kan je verwachten

Een ontspanningsmassage duurt 1 of 1,5 uur. Je kunt een gecombineerde ontspanningsmassage Zweeds/Shiatsu met olie of een Shiatsu klassiek kiezen. Bij de therapeutische massage, voor de behandeling van specifieke klachten, zal ik je wat vragen stellen over je fysieke en geestelijke gezondheid. De aard en duur (het aantal) van de behandeling kan sterk verschillen omdat die samenhangt met het soort klacht, hoe lang die al bestaat en bijvoorbeeld het medicijngebruik.

Voorafgaand aan de massage en kleding

NB: Eet bij voorkeur 1,5 uur voor de massage geen volledige/zware maaltijd. Een lichte maaltijd of een snack heeft de voorkeur. De gecombineerde massage met olie is op de massagetafel en zonder kleding. De klassieke massage is met dunne kleding aan, ik masseer door de kleding heen en gebruik dan geen olie. Draag s.v.p. schone en makkelijk zittende (sport)kleding waar je goed in kan bewegen (liefst katoen). Een T-shirt met lange mouw, een dunne (jogging)broek en sokken is prima.

Jan van der Worp shiatsumassage ruimte

Vertrouwen

Massage is een kwestie van vertrouwen. Ik zal mijn uiterste best doen om je op je gemak te laten voelen. Vertrouwelijkheid en privacy binnen de behandelruimte zijn voor mij essentieel.

Na de massage

Het effect van de massage is het best voelbaar, en blijft ook wat langer, als er geestelijke en lichamelijke rust is na de massage. Gun je daarom het cadeautje om rondom je massage niets te plannen behalve rust en aandacht voor jezelf.