Shiatsu Massage

Wat is Shiatsu massage

Shiatsu Massage is een Japanse massagetechniek die voornamelijk werkt met een lichte drukpunten- massage. Hierbij gaat men uit van energiebanen en -punten over je hele lichaam die corresponderen met de diverse organen. Deze punten kunnen met hand-, duim-, elleboog- en kniedruk gestimuleerd worden. Daarnaast zijn er strekkings- en rotatietechnieken om energiebanen te openen. Shiatsu helpt om een verstoorde energiebalans te herstellen en lichaam en geest in evenwicht te brengen. Een lichaam met een goede energiebalans is in principe gezond.

Waarvoor Shiatsu

Shiatsu is altijd goed als ontspanningmassage en om preventief je energiebalans te ondersteunen. Deze ontspanningsmassage kan klassiek of met olie. Als behandeling kan Shiatsu o.a. gebruikt worden bij: – stressgerelateerde klachten, – emotionele klachten, – menstruatie- en overgangsklachten, – spijsverteringsklachten, – vasthouden van vocht, – spier- en gewrichtsklachten, – lage rugpijn, – vermoeidheid, – ontwenningsverschijnselen.

Voor wie is Shiatsu?

Voor jou!

Shiatsu is voor iedereen. Het maakt niet uit of je heel dun of extreem dik, homo of hetero, blank, geel of zwart, jong of oud bent. Schaam je je ergens voor of twijfel je? Neem dan gerust contact met mij op.

Kinderen

Voor kinderen met overgewicht, onzekerheid of ADHD kan Shiatsu massage een goede werking hebben. Tijdens de massage is er rust en aandacht voor het lichaam; voor veel kinderen een nieuwe ervaring. Behandeling van kinderen gaat altijd in overleg met de ouders/verzorgers.

Ouderen

Voor veel ouderen is persoonlijke aandacht en lichamelijke aanraking geen vanzelfsprekendheid meer. Shiatsu massage heeft daarom vaak een ontspannende en helende werking. Mensen met de ziekte van Alzheimer kunnen ook enorm genieten van een massage. Indien er zware lichamelijke klachten zijn kan de massage daarop aangepast worden: massage in de (rol) stoel of op het bed is in overleg mogelijk.