Mijn keuze voor Shiatsu

Ik ben op diverse momenten in aanraking gekomen met Oosterse geneeswijzen en Shiatsu. Aanvankelijk zonder dat ik het me bewust was. In eerste instantie met een reis door China en Tibet meer dan 25 jaar geleden. Daarna onder andere tijdens verschillende ontspanningsmassages en managementtrainingen.

Ik werk vanaf 1989 als manager in de sectoren zorg, welzijn en onderwijs. Sinds 1999 doe ik dat als zelfstandig interim-manager, (management-)coach en adviseur.

Het interim- en coaching-werk is intensief en vraagt veel van mijn innerlijke balans. Uit pure nieuwsgierigheid hoe massage zou kunnen bijdragen aan mijn balans ben ik aanvankelijk de basisopleiding voor Shiatsu Massage gaan volgen.

Met mijn ervaring in de Westers medische wereld stond ik toen sceptisch tegenover de resultaten die Shiatsu, naast ontspanning, als behandelmethodiek zou kunnen hebben. Tijdens de basisopleiding ben ik echter steeds meer overtuigd geraakt van de waarde van Shiatsu en de eeuwenoude kennis bij Oosterse geneeswijzen.
Daarom heb ik naast mijn werk als interim-manager de vervolgopleiding tot Shiatsu therapeut gevolgd.

Nu ben ik staat de kennis en ervaring uit beide beroepen naast elkaar te gebruiken. Als Shiatsu therapeut herken ik de druk van het werk die cliënten soms ervaren en kan dan met leefstijladviezen meer rust brengen. In mijn werk als coach kan ik ook aandacht besteden aan de balans tussen lichaam en geest, en aanvullend massage aanbieden. Na mijn diplomering in 2011 heb ik mijn praktijkruimte aan huis ingericht en is Shiatsu Massage Westerdok van start gegaan. Het werk als Shiatsu therapeut is zeer bevredigend; natuurlijk vanwege de resultaten maar vooral vanwege het vertrouwen dat mijn cliënten mij geven. Ik vind dat steeds weer een cadeautje.